Velsense theaters, concertzalen, tentoonstellingen en musea openen dit weekend weer hun deuren

Velsense theaters, concertzalen, tentoonstellingen en musea openen dit weekend weer hun deuren
© RTV Seaport / Dennis Gouda

De landelijke coronamaatregelen worden vanaf aankomende zaterdag 5 juni versoepeld. Door deze versoepelingen krijgen verschillende culturele instellingen weer de mogelijkheid hun deuren te openen. De organisaties kunnen niet wachten, en wij ook niet! Hier de openingen op een rijtje.

Eindelijk is het zover; groen licht voor Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen. Met een breed en uitgebreid aanbod wordt de draad opgepakt om, ondanks de beperkte zaalcapaciteit, toch een groot publiek te bedienen. Het accent ligt voorlopig vooral op de filmprogrammering. Bovendien is het terras op het plein voor iedereen toegankelijk en niet alleen geopend voor bezoekers van de film- en theatervoorstellingen. Raadpleeg voor het actuele aanbod de website: stadschouwburgvelsen.nl

Bij de Ruïne van Brederode wordt op zaterdag 5 juni de nieuwe Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’ officieel geopend door wethouder Jeroen Verwoort. Vanaf 12.15 uur is publiek van harte welkom om de nieuwe tentoonstelling met meer dan duizend poppetjes te komen bewonderen. Vervolgens zal de ruïne op woensdag en vrijdag tot en met zaterdag te bezoeken zijn. Reserveer je bezoek via ruinevanbrederode.nl.

Ook opent het IJmuider Zee- en Havenmuseum zaterdag 5 juni weer voor publiek. Het museum zal daarna geopend zijn op de zaterdag-, zondag- en woensdagmiddagen van 13:00 tot 17:00 uur. Plan je bezoek op de museumwebsite: zeehavenmuseum.nl

Het Hoogovensmuseum in Velsen-Noord zal vanaf zaterdag 5 juni weer geopend zijn op zaterdag en zondag van 10.30-16.00 uur. Het museum laat de historie van het staalbedrijf zien. Ook geeft het museum een inkijkje in de productlijn van het staal maken. Momenteel is in het museum de expositie 70 jaar Breedband. Aanmelden kan via hoogovensmuseum.nl.

Op zondag 6 juni opent het Pieter Vermeulen Museum weer voor het eerst de deuren. In het museum is de tentoonstelling ‘Word zo slim als een vos’ te zien. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en zondag van 13:00-17:00 uur. Reserveer een tijd via de website pietervermeulenmuseum.nl.

De interactieve tentoonstelling SHIP gaat zondag 6 juni a.s. weer open. De interactieve tentoonstelling in Velsen-Noord over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en wonen en werken in en rond het Noordzeekanaalgebied is voortaan woensdag t/m vrijdag en elke zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. ship-info.nl.

Concertzaal ’t Mosterdzaadje mag vanaf dit weekend ook weer bezoekers verblijden met optredens. Zo zal op zondag 6 juni om 15.00 uur de violist Joseph Puglia de heropening aftrappen. Voor de aankomende weken staan er al veel optredens gepland. Je vindt de agenda en meer informatie over reserveren op mosterdzaadje.nl/.

Deze culturele instellingen zijn enkel onder reservering te bezoeken. Meer informatie en reserveren kan op de desbetreffende websites.

Ook de Bibliotheek Velsen is na een lange periode van sluiting vanaf eind mei weer geopend. Men kan nu alweer zelf tussen de boeken snuffelen. Vanaf 7 juni zijn er ook weer werk/studeerplekken beschikbaar. Er hoeft niet gereserveerd te worden, maar er gelden wel huisregels. Vind hier alle informatie bibliotheekvelsen.nl/.