Oud-leerling Tanya Spee toont zonneauto bij Brederode Daltonschool

Oud-leerling Tanya Spee toont zonneauto bij Brederode Daltonschool

Afgelopen vrijdag bezocht het Vattenfall Solar Team de Brederode Daltonshool in Santpoort-Zuid. Teamlid Tanya Spee is opgegroeid in Santpoort-Zuid en ging hier naar school. Tijdens het bezoek laat zij de nieuwste zonneauto zien en vertelt ze alles over zonne-energie, duurzaamheid en techniek.

Met de zonneauto willen de leden van het Vattenfall Solar Team de kinderen graag inspireren. “Zij zijn de nieuwe generatie en moeten het mogelijk gaan maken om een duurzamere wereld te creëren,” aldus Tanya.

Het Vattenfall Solar Team bestaat uit studenten van de TU Delft. Elk jaar ontwerpen en bouwen ze een zonneauto waarmee ze tegen andere teams racen. De bekendste race is de Bridgestone World Solar Challenge, die om het jaar wordt gehouden. Die 3000 kilometer lange race voert dwars door de Australische outback en geldt als de belangrijkste race ter wereld. Al zeven maal sleepte het team er de wereldtitel binnen. Dit jaar is de race vanwege Covid-19 afgelast. Samen met verschillende andere teams wordt nu gezocht naar een alternatief.  

Leden van het Vattenfall Solar Team bezoeken ieder jaar verschillende scholen in Nederland. Ze nemen een zonneauto mee en leggen uit hoe zo’n kampioensauto wordt gebouwd. Daarbij krijgen de kinderen volop gelegenheid om vragen te stellen.