Stichting Welzijn helpt bij het vinden van Wandelmaatjes

Stichting Welzijn helpt bij het vinden van Wandelmaatjes
© Stichting Welzijn

Tijdens de lockdown is het stil bij Stichting Welzijn. Dankzij de coronamaatregelen zijn er helaas niet veel activiteiten mogelijk. Om toch nog beweging en sociale interactie te motiveren, heeft de stichting het project Wandelmaatjes opgestart.

Regelmatig bewegen is belangrijk voor jong en oud. Wandelen is eenvoudig, maar niet altijd gezellig als je alleen moet gaan. De Stichting Welzijn Velsen helpt daarom bij het vinden van een Wandelmaatje. Een wandelmaatje is een gelijkgestemde waarmee je afspreekt om bijvoorbeeld één keer in de week een uurtje of langer een gezellige wandeling te maken.

Na aanmelding volgt een korte vragenlijst om de wensen goed op elkaar af te stemmen. Zodra er een match gevonden is, volgt een kennismaking in één van de wijkcentra van Stichting Welzijn Velsen om te kijken of het klikt. Tijdens de kennismaking maken de wandelmaatjes de eerste wandelafspraak.

Meer weten of aanmelden?
Wandelmaatje Velsen-Noord: deruyter@welzijnvelsen.nl
Wandelmaatje Santpoort-Noord: cluistra@welzijnvelsen.nl
Wandelmaatje Velserbroek: verbrugh@welzijnvelsen.nl
Wandelmaatje IJmuiden: vandelft@welzijnvelsen.nl

In bijgaand geluidsfragment spreken we met Daniella van Delft, sociaal werker bij Stichting Welzijn. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone van dinsdag 11 mei. Dit live programma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender, frequentie 107,8 FM.