Afdeling Sportzaken wordt extern verzelfstandigd

Afdeling Sportzaken wordt extern verzelfstandigd
Foto RTV Seaport/PR

Eind april heeft het college van burgemeester en wethouders een voorgenomen besluit gemaakt over de toekomst van de afdeling Sportzaken van de gemeente Velsen. In 2020 is er een onderzoek gedaan naar het optimaliseren van de afdeling en het concluderende advies is dat deze afdeling als losse organisatie efficiënter zal zijn. Wethouder Sport Bram Diepstraten licht de plannen toe.

De afdeling Sportzaken (Sportloket Velsen) maakt nu onderdeel uit van de gemeentelijke organisatiestructuur. Uit een onderzoek is echter gebleken dat dit niet de optimale vorm is van organiseren. Een aparte organisatie moet efficiënter werken, zo wordt gesteld. In het voorgenomen besluit worden twee opties genoemd voor de bestuursvorm; een lokale BV of een samenwerking in een Joint Venture.

In bijgaand geluidsfragment licht wethouder Sport, Bram Diepstraten, het voorgenomen besluit toe. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone van dinsdag 11 mei. Dit live programma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender, frequentie 107,8 FM.

%d bloggers liken dit: