Café de Halve Maan blijft in de familie met nieuwe Bierbrasserie Koster

Café de Halve Maan blijft in de familie met nieuwe Bierbrasserie Koster

Café de Halve Maan in Santpoort-Noord werd in 1971 door Willem Koster geopend. De afgelopen jaren ontstond de wens om het café opnieuw in handen van de familie te krijgen. Die wens gaat nu in vervulling! Deze zomer start kleinzoon Julius van der Knaap samen met zijn moeder Leslie en broer Olivier met een nieuw concept in het bekende pand onder de naam ‘Bierbrasserie Koster’.

Bierbrasserie Koster is gebaseerd op een heel nieuw concept, wat nog niet in Nederland bestaat. Er zal een scala aan speciaalbieren geserveerd worden, in combinatie met een uitgebreide hapjeskaart. “Het gaat om de gemoedelijkheid van een café, maar je biedt je gasten meer aan dan alleen een pilsje en een bitterbal,” aldus van der Knaap.

In het nieuwe concept zullen enkel lokale speciaalbieren getapt worden, de grote biermerken zullen dan ook niet op de kaart staan. Ook voor de wijnliefhebbers wordt een lokaal alternatief geboden, zo zal de bierbrasserie zich voornamelijk focussen op Nederlandse wijnen.

De nieuwe naam is een ode aan opa Willem Koster en benadrukt de waarde als familiebedrijf. Zo werkt de nieuwe generatie al jaren samen in de horeca bij Tante Bep in Heemstede. Julius zal daarin hecht samenwerken met zijn moeder Leslie de Boer–Koster, en broertje Olivier van der Knaap. In juni zal er verbouwd worden, vervolgens hopen ze in juli open te kunnen.

In bijgaand geluidsfragment spreken we Julius van der Knaap, de ondernemer achter het nieuwe Bierbrasserie Koster. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone van dinsdag 18 mei. Dit live programma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender, frequentie 107,8 FM.

%d bloggers liken dit: