Eindexamens in de Stadsschouwburg Velsen

Eindexamens in de Stadsschouwburg Velsen
© Stadsschouwburg Velsen

Geen theater of film, maar eindexamenleerlingen in de zaal van de Stadsschouwburg Velsen. Enerzijds had de stadsschouwburg een groot toneel leeg staan, en anderzijds was het Ichthus Lyceum in Driehuis hard op zoek naar een ruimte waarin alle leerlingen afstand konden bewaren. De samenwerking was daarom een logische keuze.

Er zijn goede banden tussen de middelbare school en de stadsschouwburg. Zo zijn er geregeld uitvoeringen van musicals, of diploma-uitreikingen die in het theater plaatsvinden. Dit jaar ging het echter om de eindexamens. “We hebben toch het enorme toneel wat nu leeg staat. Het is zonde als deze helemaal niet gebruikt wordt,” aldus Richel Rijnbergen van de Stadsschouwburg Velsen.

De stadsschouwburg is daarom blij dat het gebouw gebruikt kan worden hiervoor. “Voor de leerlingen is het ook weer een bijzondere ervaring. Zo maak je het toch nog een beetje speciaal ondanks alle corona-beperkingen.” stelt Richel.

In bijgaand geluidsfragment spreken we met Richel Rijnbergen. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Jim Is Uit van woensdag 19 mei. Dit live programma is elke werkdag van 16:00 – 18:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender, frequentie 107,8 FM.