Terugblik op activiteiten voor jongeren tijdens meivakantie

Terugblik op activiteiten voor jongeren tijdens meivakantie
Foto aangeleverd

Lars Steeneken is jongerenwerker voor Stichting Welzijn en praat ons bij over de verschillende activiteiten en onderwerpen die aan bod komen in wijkcentrum de Stek in Velsen-Noord. Zo blikten we terug op de meivakantie. Er was aandacht voor de ramadan en de iftar, maar ook voor de naderende eindexamens. Daarnaast zijn er speciale activiteiten georganiseerd om de jongeren genoeg bezig te houden tijdens de vakantie.

Jongerenwerker Lars praat ons bij over de verschillende activiteiten en onderwerpen die aan bod komen tijdens zijn werk bij wijkcentrum de Stek in Velsen-Noord. De laatste weken zijn ze tijdens vooral bezig geweest met de ramadan en de iftar. Tijdens de avonden wordt er speciaal rekening gehouden met het delen van culturen en vieren van verschillende belangrijke feestdagen.

Vanwege de meivakantie is daarnaast aandacht voor speciale activiteiten waardoor de jongeren zich niet hoeven te vervelen. Tijdens de coronatijd wordt er door de gemeente ruimte gemaakt voor leuke activiteiten die binnen de maatregelen passen. Zo zijn veel jongeren in Velsen de afgelopen week gaan quad rijden.

Tenslotte zijn er ook jongeren die druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de eindexamens. Ook daar wordt door de jongerenwerkers ondersteund.

In bijgaand geluidsfragment spreken we met Lars Steeneken. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Jim Is Uit van donderdag 13 mei. Dit live programma is elke werkdag van 16:00 – 18:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender, frequentie 107,8 FM.

%d bloggers liken dit: