Nostalgische snoepwinkel Ieteke ontvangt veel positieve reacties na opening

Nostalgische snoepwinkel Ieteke ontvangt veel positieve reacties na opening

Op 1 mei opende snoepwinkel Ieteke haar deuren. De snoepwinkel is gelegen in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord en heeft in de eerste weken al enorm veel bezoekers en leuke reacties ontvangen. Eigenaren Fedor en Annemarie Haaker waren verrast door de aanloop “Wat is ons overkomen?”.

Oprichters Fedor en Annemerie Haaker woonden al een aantal jaar in de Hoofdstraat. De woning heeft een aangrenzend winkelpand, “Wij mochten er eigenlijk mee doen wat we wilden.” Het stel liep al een tijdje met verschillende ideeën in hun hoofd.

Het was uiteindelijk een mooie brocante kast waarmee het idee voor een snoepwinkeltje ontstond. Rond augustus vorig jaar ontstond het plan, en het stel begon met het opknappen van de ruimte en het uitzoeken van bijpassend meubilair voor in het winkeltje. “Dat was vanwege corona nog behoorlijk lastig omdat de brocante winkels allemaal gesloten waren. We moesten dus heel veel via Marktplaats doen,” aldus Fedor. De ruimte is gevuld met prachtige meubels die helemaal bij het nostalgische plaatje passen.

Het winkeltje heeft met een kleine 300 artikelen veel variatie voor jong en oud. Annemarie vertelt, “We wilden drie dingen met het winkeltje: Dat je hier met je stuiver kan binnenkomen en een snoepje kunt kopen. We wilden graag oudhollands snoepgoed binnenbrengen voor ouderen. Maar we wilden ook de jongere generatie aanspreken. Volgens mij zijn al drie dingen heel goed gelukt.”

Zonder dat ze het nieuws groots verspreid hadden, kwamen er in het eerste weekend na de opening veel bezoekers om het hoekje kijken in de nieuwe winkel “Er ontstond zelfs een rij!” Annemarie en Fedor waren enorm verrast door de animo, “Wat is ons overkomen?”

Het winkeltje in Santpoort-Noord is geopend op vrijdag en zaterdag.

Bekijk hier het interview met Annemarie en Fedor Haaken.