Telstar-icoon stopt na 15 seizoenen

Telstar-icoon stopt na 15 seizoenen
© 1963-pictures

Jongen uit Heemstede
Met zijn vader Henri Korpershoek zat ik in Bloemendaal ooit samen in een schoolklas. Henri was de beste voetballer van onze middelbare school. Technisch, handig en een neusje voor de goal. Ik vond het dan ook leuk en verrassend toen ik hem 15 jaar terug op Schoonenberg weer tegen het lijf liep. Zoon Frank, in de hoofdklasse uitkomend voor D.W.V., had net getekend bij de Witte Leeuwen.

‘’Zeg Henri: mocht Frank ooit nog eens een transfer maken naar Barcelona, krijg ik dan de primeur hem als eerste te mogen interviewen en betaal je dan mijn reis?,’’ grapte ik “ Tuurlijk,’’ geinde hij terug en voegde schaterlachend toe:’’ Laten we het hopen zeg?’’

Icoon
Ok, het werd geen Barcelona, Londen, Madrid of misschien Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Velsen-Zuid bleek de opstapplek en de eindbestemming. Een enkele keer voorzichtige interesse van eredivisieclubs maar ‘’ Mr Telstar”, “Telstar-icoon’’ of ‘’Mr One Club Wonder ( debuut op 18 augustus 2006)’’ bleef zijn club trouw en tekende de laatste jaren steeds weer voor seizoen bij. Dat gebeurde jaren geleden regelmatig, maar vandaag de dag is dat een unicum. Kijk voor de aardigheid maar eens naar de opstellingen van de laatste seizoenen. Elk seizoen zeker voor minimaal de helft nieuwe gezichten. B.V.O, s ingericht als goedlopende uitzendbureaus.

Toekomst en droom
Frank Korpershoek bleek dus een constante factor. 383 duels, 14 goals en 3x nacompetitie gespeeld. Eerst een degelijke, dienende middenvelder, later centraal verdediger die bijna altijd een voldoende scoorde. Een droom voor elke trainer, een verlengstuk in het veld. Hij deed de coaching en hield zijn medespelers bij de les. Hoe vaak zag ik hem niet na een blessurebehandeling van een teamgenoot/collega even naar de kant te lopen om kort overleg te hebben met de trainer van dienst. Van Edward Metgod, Michel Vonk, Luc Nijholt, Marcel Keizer, Jan Poortvliet, Mike Snoei tot Andries Jonker? De huidige assistent-trainer van Ajax-onder 15 gaat volgend seizoen de trainersopleiding  UEFA-A volgen. Als hij net zo contentieus te werk gaat in zijn nieuwe loopbaan als binnen de witte lijnen, dan sluit ik niet uit dat hij op termijn grote stappen gaat zetten. Mooie woorden  bij zijn afscheid, cadeaus werden zijn deel. Een buitenlands avontuur als trainer lijkt hem wel wat. Succes Frank, zet hem op!

Door Hans Akkerman