Telstar snakt naar einde seizoen

Telstar snakt naar einde seizoen

De laatste (twee) loodjes voor Telstar na een seizoen met duidelijk twee gezichten. Er rest nog a.s. woensdag een afsluitend thuisduel tegen de ‘’jonkies’’ van Ajax en vrijdag diende Jonker & co af te reizen naar Brabant waar het zieltogende F.C. Den Bosch als gastheer fungeerde. De Brabanders beleven twee asgrauwe seizoenen. In de vorige editie kon de zoon (Kakhi  ‘’Knaki’’- Jordania) van voormalig Vitesse eigenaar Merab Jordania  de licentiecommissie van de K.N.V.B. niet overtuigen van zijn goede bedoelingen. De Euro’s vlogen aanvankelijk even in het rond maar het leidde niet tot evenwichtig beleid. Wat volgde: financiële malheur culminerend in een zwaar teleurstellende sportieve editie 2020/2021 met een kwalitatief, ondermaatse selectie. Alleen F.C. Dordrecht doet het nog slechter.

Toch was Telstar meer dan gewaarschuwd want onlangs verpulverden de ontketende Bosschenaren thuis Roda JC met 7-0 en gaven een paar weken later kampioen S.C. Cambuur lang kranig partij (3-5 nederlaag).Toch ging het mis en hoe.’’ Krachteloos, tandeloos, we beten niet, geen drang naar voren en naar de goal toe,’’ analyseerde de teleurgestelde Andries Jonker. Ondanks een optisch evenwicht in het eerste bedrijf waren het vooral de fysiek sterke Bossche spitsen Postema en Hornkamp die hun directe tegenstanders opjoegen en het verschil maakten. Halverwege het 1e bedrijf was het eigenlijk al over en sluiten voor de Witte Leeuwen.’’ Los,’’ gilde Telstar-goalie Trevor Doornbusch na 23 minuten, Junior van der Velden was toch eerder bij de bal en kopte de openingstreffer in een leeg doel. Vijf minuten later wurmde Romano Postema zich langs een paar verdedigers en in de wanorde die daarna ontstond knalde Sebastiaan van Bakel zijn eerste profgoal binnen; 2-0.

Andries Jonker wisselde wel na rust maar het sorteerde aanvallend geen enkel positief effect. Met snelle, lepe counters liep ‘’de schade’’ op tot 4-0 alvorens invaller Ilias Bronkhorst kort voor tijd van dichtbij de spreekwoordelijke eer mocht redden. Het enige te aanschouwen vuurwerk kwam van Bossche supporters die de gehele 2e helft achter de tribune niet alleen zongen maar ook onophoudelijk stevig vuurwerk de lucht inschoten bij het laatste thuisduel. Toen ze ook nog eens te horen kregen dat hun geliefde trainer Jack de Gier had bijgetekend, was het hek van de dam en ging het overigens vreedzaam volledig los.

Telstar likte haar wonden en het is te hopen dat a.s. woensdag waardig afscheid wordt genomen van een seizoen dat zo beloftevol begon maar zo treurig eindigt. Afgetroefd in bijna alle duels op het middenveld, machteloze spitsen en daardoor nauwelijks voorin een serieuze kans gecreëerd. Telstar snakt nadrukkelijk de laatste weken naar het einde van het seizoen. Een bittere constatering!

Door Hans Akkerman