Toon van Wijnen emotioneel over gulle giften

Toon van Wijnen emotioneel over gulle giften
© RTV Seaport

Toon van Wijnen weet niet wat hem overkomt de laatste dagen. Sinds NH Nieuws de schijnwerper heeft gericht op de afgekeurde vuilnisman uit Santpoort-Noord, valt hij van de ene verbazing in de andere. En het mooiste is nog dat ‘fans’ een digitale inzamelingsactie zijn begonnen. Inmiddels is het resultaat van de inzameling opgeleverd. Op vrijdagmiddag werd Toon verrast met een nieuw elektrisch wagentje.

Kijkers hebben het zich aangetrokken dat Toons autootje op instorten staat, waardoor hij zijn vrijwilligerswerk als vuilophaler en zwerfvuilprikker dreigt te moeten stoppen. En dat vuil ophalen en zwerfvuilprikken is nou juist wat hij het liefst doet. Het helpt hem bij de revalidatie van zijn tia’s.

“Ik weet niet wat me overkomt”, zegt Toon als hij hoort dat er al honderden euro’s zijn gedoneerd. “Hieruit blijkt dat er veel mensen zijn die een goed hart hebben. Ik ben er echt emotioneel van.”

De inzamelingsactie is een initiatief van Steef Boots uit Purmerend. Hij zag het filmpje op de website van NH Nieuws en bedacht zich geen moment. “Ik dacht: Ik moet wat doen! Deze man doet geweldig werk. Het zou doodzonde zijn als hij daarmee moet stoppen omdat zijn auto het begeeft.”

Toon durfde intussen nergens op te rekenen. Hij zal al blij zijn als zijn karretje een beetje is opgelapt. “Als ik dit werk maar kan blijven doen. Het geeft me rust en een goed gevoel. Want iedereen wil toch in een schone wereld leven!?”

In onderstaand geluidsfragment van live radioprogramma Home Alone sprak RTV Seaport met Toon voordat hij verrast werd met het nieuwe wagentje. Hierin reageert hij op de gulheid van mensen en raakt hij geëmotioneerd.

Tekst door mediapartner NH Nieuws

Bekijk hier de video over de onthulling van NH Nieuws

Interview Toon van Wijnen tijdens live radioprogramma Home Alone