Dodenherdenking 2021 – Terugblik vanaf verschillende locaties door Velsen

Dodenherdenking 2021 – Terugblik vanaf verschillende locaties door Velsen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Op 4 mei vond de nationale Dodenherdenking plaats. Ook in Velsen werd er stil gestaan bij de oorlogsslachtoffers. Dit jaar is het programma wegens coronamaatregelen aangepast en zijn de herdenkingen niet toegankelijk voor publiek. RTV Seaport was aanwezig bij alle herdenkingslocaties in Velsen en zond ’s avonds een samenvatting hier van uit.

Door de hele gemeente vonden er herdenkingen en kransleggingen plaats, zo ook bij het oorlogsmonument op de Wenckebachstraat, de Westerbegraafplaats en begraafplaats Duinhof in IJmuiden, begraafplaats De Biezen in Santpoort-Noord, begraafplaats en crematorium Westerveld in Driehuis en bij het oorlogsmonument op het plein 1945 in IJmuiden. Bekijk hier de beelden.