IJsvogels op terrein Tata Steel in beeld

IJsvogels op terrein Tata Steel in beeld
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Vanaf vandaag kunnen natuurliefhebbers weer de activiteiten van de ijsvogels op het terrein van Tata Steel in IJmuiden live volgen. De natuurcamera staat gericht op de ijsvogelwand bij een sloot op het noordterrein. De felgekleurde ijsvogel broedt bij voorkeur in steile wanden aan het water en is meerdere malen gesignaleerd bij de ijsvogelwand. De natuurbeelden zijn te volgen via:

https://omgeving.tatasteel.nl/duurzaamheid/live-natuurbeelden-bij-tata-steel.html

De komende periode wordt duidelijk of de ijsvogel dit jaar gaat broeden op deze locatie. De natuurwebcam wordt van energie voorzien door zonnepanelen en start ’s ochtends enkele uren na zonsopgang met het doorsturen van live beelden. Na zonsondergang zendt de webcam ook in het donker nog enige tijd infraroodbeelden uit, totdat de opgespaarde energie is verbruikt.