Indrukwekkend eerbetoon aan getroffen Marja tijdens Telstar – Excelsior

Indrukwekkend eerbetoon aan getroffen Marja tijdens Telstar – Excelsior
© 1963-pictures

De geschiedenis herhaalde zich weer eens. Opnieuw moest Telstar in de absolute slotfase (minuut 90) een tegengoal incasseren (kopbal van Sondre Skogen uit een corner) en zag in 90+2 Reuven Niemeijer een dot van een kas missen( hij vuurde wild en gehaast naast vrij voor de keeper) want anders hadden de hardwerkende maar weinig creatieve Witte Leeuwen ook nog eens met lege handen gestaan. Daar zag het in de 1e helft zeker niet naar uit.

Telstar creëerde wat voorzichtige schietkansjes maar een combinatie van slecht afwerken en het overzicht missen, leek de brilstand met de rust te rechtvaardigen. Daar dacht Cas Dijkstra anders over. De bedrijvige West-Fries ( 2 goals en 3 assists) kreeg een redelijke schietkans vlak voor rust maar besloot heel gewaagd en slim de bal achter de defensie bij de 2e paal te deponeren waar Ozan Kökcü klaar stond en geen moeite had de openingstreffer te scoren;1-0.

Na de thee was het gedaan met de dadendrang van de thuisploeg. Of de zware maandagwedstrijd tegen Almere City nog in de benen en hoofden zat, viel moeilijk te bewijzen, maar zeker was wel dat de gasten een tandje bijzetten en keer op keer gevaarlijk voor de voortreffelijke Jasper Schendelaar opdoken. De gepassioneerde Alkmaarder kwam meestal winnend uit de strijd  maar moest ook regelmatig de hulp inschakelen van zijn defensie. Dat vond plaats op een avond met twee bijzondere voorvallen. Scheidsrechter Baks besloot al op 40-jarige leeftijd zijn scheidsrechters fluit in te leveren om zich vanaf nu op zijn maatschappelijke loopbaan te storten. Een opleiding tot osteopaat gaf hij voorrang.

Indrukwekkend was het eerbetoon van alle spelers van Telstar aan de zwaar getroffen Marja Korbee. Vlak voor het duel hielden zij een spandoek vast met een bijzondere tekst:’’ Marja, we zijn er voor je’’ Telstar- duizendpoot en icoon Marja Korbee werd recentelijk getroffen door een zware herseninfarct en dat had natuurlijk een enorme impact bij de hechte ‘’Telstar-familie’’ Even werd voetbal bijzaak en naar de achtergrond gedrongen en gaf medemenselijkheid en verdriet de toon aan.  

Door Hans Akkerman