Voorleeskampioen Velsen gekozen

Voorleeskampioen Velsen gekozen

Marit van Banning is verkozen als winnaar van de voorleeswedstrijd van Velsen. Marit zit op de Parnassiaschool in Santpoort-Noord en werd door de jury unaniem gekozen als de voorleeskampioen van Velsen. Deze week zal ook de winnaar van de provincie Noord-Holland bekend worden gemaakt. Marit neemt het daarbij op tegen 28 andere voorleeskampioenen uit de hele provincie.

Vanwege de coronamaatregelen las Marit voor op een video. Desondanks werd de jury helemaal meegenomen in het boek “De zee kwam door de brievenbus” van Selma Noort. Marit werd geprezen voor haar aangenaam gebruik van volume en stiltes en de originele keuze van haar boek.

Uit 29 voorlezers wordt er een provinciale winnaar gekozen. Deze vertegenwoordigt Noord-Holland tijdens de feestelijke landelijke finale van De Nationale Voorleeswed­strijd op 26 mei 2021. De uiteindelijke winnaar is een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2021’ en Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum.

Dit jaar hebben in Nederland maar liefst 2.837 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Uit onderzoek onder alle jonge deelnemers blijkt dat Rachel Renée Russell en Tosca Menten dit jaar de populairste kinderboekenschrijvers zijn. Dagboek van een muts van Rachel Renée Russell was net als de drie afgelopen jaren het meest gekozen boek om uit voor te lezen.