Hockeyers Bloemendaal denderen door

Hockeyers Bloemendaal denderen door

Zondagmiddag: 14.15 uur. De selectie van Bloemendaal hockey maakt zich op voor de warming-up aan de voet van ’t Kopje voor het competitieduel tegen Oranje-Rood uit Eindhoven. Een week eerder wonnen ‘’De Mussen’’ voor de 6e maal de EHL, de prestigieuze Europese hoofdprijs voor clubteams. Nadat in de halve finale pas met strafballen werd afgerekend met een taai en gedegen Royal Leopold Club uit Brussel, bleek in de finale het Spaanse  Athletic Terrassa een maatje te klein. Met een overtuigende 5-2 zege op de ploeg uit Barcelona onderstreepte het sterrenensemble dat het momenteel, zowel nationaal als Europees, dé te kloppen ploeg is want ook in competitieverband kan de eerste plek na de reguliere competitie bijna niet meer worden misgelopen.

Zondag vanwege Covid 19 geen oranje gekleurde tribunes, tientallen bedrijvige vrijwilligers, gezang van de harde kern, geen bewakingspersoneel, geen horeca uitgiftepunten, geen parkeergedoe en geen publiek. Alleen op het wandelpad tussen het hockeyhoofdveld en het cricketveld verzamelen zich een kleine 100 hardcore Bloemendaal-fans die zichtbaar geamuseerd het duel volgden en, óók belangrijk, hun sociale contacten onderhielden.

‘’Ach, geen publiek. Jammer hoor, maar er gloort licht aan het eind van de tunnel toch? Nog even geduld hebben hoor,’’ klinkt het vastberaden en optimistisch uit de mond van de persvrouw. Ook voorzitter Els van Mierlo is iemand van een glas dat half vol zit in plaats van half leeg.’’ Prachtig weekend natuurlijk. Knap hoor vorige week. Onze spelers hebben aangetoond te kunnen presteren door alles uit zichzelf te halen. Na afloop mochten de jongens  gelukkig  naar ons clubhuis toe om wat te eten en toch even bij elkaar te zitten en te kunnen genieten van de Europese titel.’’

Van Mierlo had ook zondag weer alle reden tot volle tevredenheid. Dames 1 zegevierde met 5-1 tegen rode lantaarndrager Laren en nestelde zich keurig in de middenmoot. Heren 1 kreeg het echter niet cadeau. In de eerste twee kwarten ontbrak scherpte en beleving en kon Oranje-Rood redelijk gelijke tred houden. In het derde kwart werden de gasten overlopen en hielden met alle geluk van de wereld de boel nog tegen en pas in het laatste kwart viel de beslissing.

In 7 minuten tijd sloegen Florian Fuchs, Thierry Brinkman en Martijn van Grimbergen overtuigend toe; 3-0. De spreekwoordelijke eer werd nog wel gered maar verder kwamen de gedegen spelende gasten niet. De voorsprong van vijf punten op runner-up Kampong bleef in stand. Zelfs zonder de inbreng van vijf geblesseerde spelers bleek de selectie kwalitatief sterk genoeg. Een aspect dat veel vertrouwen zal genereren voor de nabije sportieve toekomst.