Woning Geelvinckstraat Velsen-Noord gesloten vanwege hennepkwekerij

Woning Geelvinckstraat Velsen-Noord gesloten vanwege hennepkwekerij
© Streetview

In een woning aan de Geelvinckstraat te Velsen-Noord werd er vorige maand een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De gemeente heeft laten weten dat deze kwekerij is ontmanteld en de hennep ter plaatse is vernietigd. Als gevolg van de illegale praktijken, is de woning gesloten voor drie maanden.

Op 10 maart 2021 hebben medewerkers van de politie de hennepkwekerij aangetroffen. Volgens Politie.nl had een getuige bij de politie een melding gemaakt van een man die mogelijk een vuurwapen bij zich droeg. Politieagenten zijn naar het betreffende adres gereden en hebben de 29-jarige bewoner aangehouden. In de woning vond de politie een nepwapen. Ook troffen de agenten op zolder een hennepkwekerij aan. Er waren ongeveer 270 hennepplanten aanwezig, de politie heeft deze ontmanteld en vernietigd.

De gemeente Velsen laat weten geen productie van en illegale handel in drugs te tolereren. Burgemeester Frank Dales heeft daarom de woning waar de hennepkwekerij is aangetroffen gesloten voor de duur van drie maanden op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

De burgemeester roept alle inwoners van Velsen op om alert te zijn op drugshandel. “Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van alle inwoners van Velsen hard nodig. Daarom roep ik ook u op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of dat er een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig is”, aldus burgemeester Frank Dales. 

Heeft u een vermoeden van drugscriminaliteit? Bel dan de politie via 0900-8844 of bij spoed 112. U kunt uw melding ook doen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).