Evenemententop Velsen rondom de vraag ‘Hoe organiseer ik een coronaproof evenement?’

Evenemententop Velsen rondom de vraag ‘Hoe organiseer ik een coronaproof evenement?’
© RTV Seaport / PR

Woensdag 7 april werd voor de derde keer de Evenemententop in Velsen georganiseerd. Ruim 80 organisatoren en partners van evenementen uit Velsen keken online mee naar een hybride bijeenkomst vanuit de Burgerzaal in het gemeentehuis in IJmuiden. In de derde editie van de Evenemententop was het centrale onderwerp: ‘Hoe organiseer ik een coronaproof evenement?’. Het programma was opgebouwd uit verschillende sprekers (van o.a. Fieldlab, GGD-GHOR en bureau Respons) en bood de deelnemers de mogelijkheid om vanuit huis met elkaar te netwerken en in gesprek te gaan.

Burgemeester Frank Dales startte de avond met een hoopvol welkomstwoord. Hij verwees vooral naar de positiviteit en creativiteit van de evenementensector. Lex Kruijver, directeur van bureau Respons, gaf een inkijkje in de corona facts & figures van de evenementensector in 2020 en 2021. Daarbij werd benadrukt dat de festivals, die bij elkaar miljoenen bezoekers trekken, flink te lijden hebben onder de huidige beperkingen.

Dimitri Bonthuis gaf namens Fieldlab Evenementen inzicht in de resultaten van de verschillende pilot evenementen die landelijk georganiseerd zijn. Bezoekersdynamiek, ventilatierichtlijnen en sneltesten; het kwam allemaal aan bod. Tanja Hartog, Inspecteur Technische Hygiënezorg bij GGD Kennemerland, vertelde vervolgens over de maatregelen in de strijd tegen corona en hoe dat wordt ingezet. Daarbij werd de vertaalslag naar de evenementenbranche gemaakt. Tot slot kwamen de gasten voor een afsluitend debat bij elkaar en was er ruimte om in gesprek te gaan met de sprekers. Ook was er de mogelijkheid om digitaal met elkaar te netwerken.

Wethouder Jeroen Verwoort kon uiteindelijk de Evenemententop 2021 met een tevreden gevoel afsluiten. We kunnen terugkijken op een geslaagde evenemententop. We hebben goede sprekers gehad en ben blij dat de vooruitzichten toch weer voorzichtig positief zijn. Dat belooft wat voor komende maanden.”