Stadsschouwburg ontvangt 9 ton subsidie en kan hiermee door.

Stadsschouwburg ontvangt 9 ton subsidie en kan hiermee door.
RTV Seaport/Ron Pichel

Het college van burgemeester en wethouders heeft 900.000 euro subsidie beschikbaar gesteld aan de Stadsschouwburg Velsen waardoor deze open kan blijven. De schouwburg ontving aanvankelijk alleen voor het eerste kwartaal van dit jaar subsidie. De oorzaak was een niet sluitende begroting voor 2021 als gevolg van de coronacrisis.

Directeur Manon Koers nam eind vorig jaar ingrijpende maatregelen om de boekhouding op orde te krijgen. Een geslaagde reorganisatie heeft de gemeente alsnog overtuigd.  Behalve negen ton van de gemeente ontvangt de schouwburg 61.000 euro uit het Kickstart Cultuurfonds dankzij een plan waarbij aanpassingen zijn aangebracht in de zaal om aan de anderhalvemetermaatregel te kunnen voldoen en rijen te voorkomen.

In Velsen vult de Stadsschouwburg Velsen de theaterfunctie in. Daarnaast biedt de Stadsschouwburg een gevarieerd filmaanbod met de in de zomer 2020 gestarte bioscoopfunctie. De Stadsschouwburg vervult daarmee een belangrijke functie in de sociaal-culturele basisinfrastructuur van Velsen.