Telstar toont karakter

Telstar toont karakter

Het zou best wel eens een record kunnen zijn. Vrijdagavond rond 22.00 uur eindigde het thuisduel tegen Jong Utrecht en slechts  62 uur later stond voor Telstar een uitduel tegen N.E.C. op de rol. Zou Telstar, thuisduel eindigde in 5-2, winst, weer voor een daverende verrassing kunnen zorgen? Hoe fit was de selectie na de slijtageslag tegen de jochies van F.C. Utrecht? N.E.C. zag vrijdag haar laatste hoop op directe promotie in rook vervliegen na een 2-0 uitnederlaag in en tegen Almere City. Het duel op paasmaandag in de voormiddag in Nijmegen tegen de nummer 6 werd een weerzien met twee succesvolle, voormalige Telstar-spitsen Terell Ondaan en Elayis Tavsan.  

Nijmegen maandagochtend 11.30 uur. Koning winter deelt nog wat laatste speldenprikjes uit en houdt huis. Regen, zware windvlagen, een snijdende gure wind, natte sneeuw, hagel en waterkoud. Kortom: guur herfstachtig weer. Het zo goed als verlaten Goffert Park bijkans wit. Telstar wilde nadrukkelijk op zoek naar sportief eerherstel maar hoe was het gesteld met de weerbaarheid? Kon Telstar zich fysiek en mentaal meten met hun ambitieuze tegenstrever? Voor rust viel het absoluut niet mee en was er aan beide kanten nauwelijks iets leuks te aanschouwen en om aan op te warmen. Tot overmaat van ramp toucheerde debutant Lesley Bakker vlak voor rust een indraaiende corner licht met zijn voet en de bal verdween knullig achter Jasper Schendelaar. Telstar acteerde aanvallend apathisch en tegenhouden leek vooralsnog de enige optie.

Na rust echter een ware metamorfose want met gedurfd, verzorgd combinatiespel werd N.E.C. flink  teruggedrongen. De Nijmegenaren oogden plotseling vermoeid en Telstar zeer strijdbaar. Onder aanvoering van de wederom sterk spelende Redouan El Yaakoubi en een prima invalbeurt van Ozan Kökcü kregen de Witte Leeuwen de overhand. Recdouan El Yaakoubi zag naar een lange solo zijn inzet nog uit de bovenhoek worden geranseld door N.E.C.-sluitpost Mattijs Branderhorst maar de daarop volgende corner werd door wie anders dan Glynor Plet, goal nummer 17, binnen gekopt. Telstar bleef aandringen, kreeg nog een paar kansen maar zag ook Jasper Schendelaar seconden voor het eind met een fraaie reflex de absoluut niet verdiende winnende treffer van een nogal pover N.E.C. onschadelijk maken. Vriend en vijand waren het roerend eens met elkaar: zeker op basis van de 2e helft had Telstar de volle winst verdiend.

 Andries Jonker had na afloop gemengde gevoelens:’’ Matige eerste helft, vooral aanvallend natuurlijk. Na de rust hadden we de nodige power. We verdienden de overwinning maar met dit gelijke spel kan ik leven. Ik hoop dat we vrijdag tegen Almere uit de goede lijn kunnen doortrekken,’’  aldus de tot op het bot verkleumde hoofdtrainer die na afloop nog maar één optie had: zo snel mogelijk de warme bus in want wat was het beestenweer, vlakbij de Duitse grens.

Door Hans Akkerman