Ernstige verkeershinder tijdens aanpakken rotonde Lange Nieuwstraat/Planetenweg

Ernstige verkeershinder tijdens aanpakken rotonde Lange Nieuwstraat/Planetenweg
Foto : RTV Seaport / Ron Pichel

Vanaf dinsdag 6 april 2021 wordt er gewerkt aan de rotonde Lange Nieuwstraat/Planetenweg. De fietspaden van de rotonde worden 20 centimeter breder en een deel van de Planetenweg krijgt een nieuwe asfaltlaag. Verder worden de bushaltes die niet meer in gebruik zijn verwijderd en komen daarvoor in de plaats parkeervakken. Tot slot krijgt de rotonde nieuwe beplanting. 

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het verkeer vanaf de Lange Nieuwstraat via de rotonde naar de Planetenweg blijven rijden via een tijdelijke verkeerslichtinstallatie. Dit kan tot enige vertraging leiden. De aansluitende wegen Moerbergplantsoen en Gijzenveltplantsoen op de rotonde worden gedurende de gehele werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Voetgangers en fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. De woningen aan het Moerbergplantsoen en Gijzenveltplantsoen zullen gedurende de werkzaamheden bereikbaar zijn.

De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd zodat de route voor lijnbussen van Connexxion toegankelijk blijft. De werkzaamheden duren naar verwachting t/m 19 mei 2021. Kijk voor meer informatie op www.velsen.nl.