VIDEO – Strandhuisjes seizoen weer van start

VIDEO – Strandhuisjes seizoen weer van start

Deze week is het seizoen voor strandhuisjes weer gestart in IJmuiden. In verband met het aanstaande paasweekend mochten de huisjes dit jaar vanaf 29 maart geplaatst worden. Dit alles zorgde voor veel drukte op de parkeerplaats aan IJmuiderslag waar de huisjes in de winter gestald stonden. Vanaf die locatie regelt Gebroeders Paap opslag en transport voor de 400 strandhuisjes van de Schelp en de Zeemeeuwen.

Op maandag 29 maart kwamen de eerste huisjes om zeven uur ‘s ochtends in beweging. Elke handeling is vooraf uitgedacht, de voorbereiding en planning begint al in september. Gebroeders Paap doet dit al jaren en het bedrijf vormt daarmee een herkenbaar aanspreekpunt voor de eigenaren van de huisjes.

Naar verwachting zijn er totaal vijf dagen nodig om alle huisjes in IJmuiden te verplaatsen. Na IJmuiden zijn ook Bloemendaal en Zandvoort aan de beurt.