VIDEO – Fiets mee over sluizencomplex van IJmuiden

VIDEO – Fiets mee over sluizencomplex van IJmuiden

Sinds maandag 29 maart kan er weer gebruik worden gemaakt van het fiets- en wandelpad over het sluizencomplex bij IJmuiden. De route, de enige vaste verbinding in de regio over het Noordzeekanaal, is drie jaar dicht geweest vanwege de aanleg van de nieuwe zeesluis. Met de opening is de grootste zeesluis ter wereld nu ook van dichtbij te bekijken. 

De aankondiging over de opening werd met gemengde reacties ontvangen, aangezien de route voor gemotoriseerd verkeer nog onveilig bleek te zijn. Het is nog niet bekend wanneer de route opengaat voor autoverkeer. Mediapartner NH Nieuws benadrukt dat dit waarschijnlijk nĂ¡ voltooiing van het werk aan de sluis zal zijn. Dat is – als alles volgens schema loopt – begin 2022.  

Fiets in de onderstaande video een virtueel rondje over de sluisroute mee.

Voor veel fietsers die nu dagelijks de pont moeten gebruiken, biedt de opening van de sluizenroute een ideale uitkomst. Eerder spraken we fietsers op de pont, zij reageerden enthousiast.