RTV Seaport krijgt nieuwe radiostudio

RTV Seaport krijgt nieuwe radiostudio
© RTV Seaport

RTV Seaport, de lokale omroep in Velsen, krijgt een nieuwe radiostudio. De omroep zendt elke dag live radioprogramma’s waarin lokaal nieuws centraal staat. Vanaf 2018 is de omroep gevestigd in de Gerard Doustraat in IJmuiden. Na een aantal bewogen jaren, is de vrijwilligersorganisatie druk bezig met een vernieuwingsslag. De radiostudio is daar een mooie stap in.

“De aanschaf van de nieuwe radiostudio markeert een belangrijk keerpunt. Door deze investering ervaren de vrijwilligers dat er weer in de omroep wordt geïnvesteerd en is de weg naar verdere verbetering ingezet. Dat heeft tevens een positieve aantrekkingskracht op nieuwe vrijwilligers die zich melden,” stelt voorzitter Theo Koster.

Met de nieuwe studio ontstaan er tal van nieuwe mogelijkheden voor het maken van radio zoals voice-tracking, makkelijkere voorbereiding van programma’s en scherpere muziekkeuze. Dankzij de nieuwe studio wordt het bovendien ook eenvoudiger om  programma’s uit te wisselen met andere lokale omroepen uit de IJmond.

Door de verbouwingswerkzaamheden zijn er vanaf aanstaande woensdag 31 maart geen lokale live uitzendingen mogelijk. Uiteraard blijft de radiozender non-stop muziek draaien. Na een transitieperiode zullen de live radio-uitzendingen vanuit de nieuwe studio in de week van 12 april hervatten.