VIDEO – Vrijwilligers van jong en oud doen mee aan opschoondag

VIDEO – Vrijwilligers van jong en oud doen mee aan opschoondag

Op zaterdag 20 maart was het de landelijke opschoondag. In Velsen werd enthousiast meegedaan door jong en oud. Over de hele gemeente gingen vrijwilligers op pad om zwerfvuil op te ruimen en de buurt mooier te maken.

Eén van de deelnemende partijen was de Trandelgroep Velsen-Noord. Trandelen is een nieuw verzonnen werkwoord en is een samenvoeging van ’troep opruimen’ en ‘wandelen’. De vrijwilligers trandelen normaliter twee keer per week en ruimen daarmee zwerfafval op in hun eigen buurt. Elk persoon uit de groep loopt dan in twee uur ieder zijn eigen rondje. De HVC steunt de actie van de trandelaars en heeft een pasje aan hen beschikbaar gesteld waardoor ze het gevonden afval in elke ondergrondse container in de omgeving kwijt kunnen.

Ook deed de Wiawaha scoutinggroep Velsen-Zuid mee. De welpen van de scoutinggroep ruimden de omgeving rondom hun clubhuis op. De leden zijn tussen de 7 en 11 jaar, en deden hard hun best om de het bos schoon te houden.

De gemeente Velsen moedigde inwoners hard aan om mee te doen, en hielp bij het leuker maken van zwerfvuil opruimen. Zo was er bijvoorbeeld een bingokaart en een winactie beschikbaar. Inmiddels is er ook een #Velsenschoon-ommetje aangemaakt in de Ommetje app. Code: ACWHG. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen daarnaast gratis lid worden van de BeestenBende. Met deze club kunnen kinderen zich inzetten voor een betere wereld voor de dieren in hun eigen buurt en voor alles en iedereen die daar leeft. Dat doen ze onder andere door zwerfafval op te ruimen. Lees hier meer over de BeestenBende.