Overwinningsroes na obstacle cross Suomi

Overwinningsroes na obstacle cross Suomi
©Maarten Zwetsloot

Zaterdag 20 maart 2021 meldden meer dan 80 atleten van atletiekvereniging Suomi zich aan de start van de eerste Suomi obstacle cross. Deze uitdagende wedstrijd vol obstakels was speciaal georganiseerd voor de jeugdleden van de Survivalrun en Atletiek. 

Het 800 meter lange parcours startte op de atletiekbaan. Na 100 meter vervolgden de atleten hun parcours in de bosjes. Hier stond het eerste obstakel klaar, namelijk een recht opstaande pallet. Terwijl de oudsten er overheen sprongen kregen de jongsten hulp van de trainers. Al sprintend vervolgden ze hun weg over het kronkelend bospad van de survivalrun.

Eindelijk weer op de atletiekbaan lag de droge steeplechasebak klaar om doorheen te klimmen. Om vervolgens koprollend over de hoogspringmat door te sprinten in de verspringbak. Met de finish in zicht trotseerde de jeugd de laatste hindernissen, zoals op handen en voeten kruipend onder een laaghangend doek. Wie daarna nog adem over had trok een laatste sprintje. Uiteindelijk overheerste bij iedereen de overwinningsroes. Trost op hun prestaties gingen alle jeugdleden met een blinkende medaille naar huis.