Shayne Pattynama neemt afscheid in stijl

Shayne Pattynama neemt afscheid in stijl

De afgelopen 3e periode was voor Telstar er een om snel te vergeten. Slechts één overwinning en aardig wat (5) nederlagen. Maar er dienen weer nieuwe kansen aan. Dat dient te gebeuren zonder de gewaardeerde inbreng van de 22-jarige linkervleugel verdediger Shayne Pattynama. Twee jaar lang een vaste kracht. Het Noorse Viking KF zag wel brood in hem en vanaf 1 april ( geen grap!) maakt de geboren Utrechter de overstap naar Stavanger. Na Benaissa Benamar ( F.C. Utrecht) de 2e basisspeler die tussentijds vertrekt. Vrijdag maakte hij voor de laatste maal zijn opwachting in de hoofdmacht.

Tegenstander Roda JC beleefde een dramatisch seizoen 2019/2020 en investeerde volop in deze supporterloze editie. Met een 8e plek op de ranglijst is de nacompetitie weliswaar in het vizier maar zijn de resultaten wisselvallig te noemen. De eredivisie lijkt nog heel ver weg in de voormalige mijnstreek.

In een meer spannend dan fraai duel boekte Telstar een 3-1 overwinning  op een Roda JC dat goed startte maar naarmate de 1e helft  flets en voorin ideeëloos opereerde. Toen na 8 minuten spelen ex-Telstar-spits Fabian Serrarens de score opende voor de gasten, na een wonderschone steekpass van Feyenoord-huurling Dylan Vente, had het er even schijn van dat de avond in mineur zou eindigen. Echter, Telstar toonde moed, sprokkelde wat mogelijkheden bij elkaar en zag in werkelijk de allerlaatste seconde van het eerste bedrijf Cas Dijkstra met een tegendraadse kopbal uit een prima voorzet van Anthony Berenstein de gelijkmaker aantekenen.

Er brak wat bij de Limburgers want plotseling lukte er na de pauze aanvallend weinig meer en geraakte het spannende, hectische duel in evenwicht. Telstar rook zijn kans en sloeg met nog 20 minuten op de klok toe. Redouan El Yaakoubi stoomde van rechts op en zijn perfecte cross pass vond wie anders dan Glynor Plet die met een slimme kopstoot niet alleen de Witte Leeuwen op een 2-1 voorsprong bracht maar tevens zijn 15e goal van het seizoen aantekende.

Roda JC trachtte het tij te keren maar kon pas vlak voor tijd aanspraak maken op een (onverdiende) gelijkmaker. Maar keeper Jasper Schendelaar ranselde met een fraaie reflex een inzet van invaller Ali Messaoud uit de hoek. Met de moed der wanhoop gooide Roda JC alles en iedereen, inclusief hun keeper naar voren. Een afgeslagen corner bracht Ozan Kökcü in balbezit. De invaller behield het overzicht en scoorde  in een leeg doel van een meter of 25 de bevrijdende 3-1 voorsprong en de 10e overwinning van het seizoen. Eindelijk na twee maanden weer het zoet van een overwinning op een waterkoude maartse avond. In  ieder geval een passende afscheidssurprise voor de na Noorwegen vertrekkende Shayne Pattynama.

Door Hans Akkerman