Bij BK ingenieurs wordt thuiswerken de norm

Bij BK ingenieurs wordt thuiswerken de norm
©RTV Seaport/Ton van Steijn

Bert Zijl, directeur van BK ingenieurs uit Velserbroek, vertelt in het radioprogramma Home Alone van 16 maart over hoe hij zijn bedrijf door de Coronacrisis heen loodst. In bijgaand geluidsfragment vertelt Zijl over het ontstaan van het bedrijf en wie de opdrachtgevers zijn.

Hoewel een aantal projecten aanvankelijk door de Coronapandemie stil kwam te liggen, blijkt in de praktijk dat de activiteiten (advies geven in de grond-, weg- en waterbouw) prima vanuit huis kunnen worden uitgevoerd.

Volgens Bert Zijl ligt bij thuiswerken de productiviteit hoger dan op kantoor en zal werken vanuit huis een blijvertje zijn. Inmiddels is een deel van de kantoorruimte verhuurd aan de Hartekamp Groep. Hij legt uit welke factoren daaraan ten grondslag liggen.