VIDEO – Reactie D66Velsen op landelijke verkiezingsuitslag

VIDEO – Reactie D66Velsen op landelijke verkiezingsuitslag
© RTV Seaport/ RaadspleinTV

Gisteravond spraken we tijdens de live uitzending van RaadspleinTV D66-lid Sander Smeets. Smeets is fractievoorzitter van de Velsense tak van D66, D66Velsen. Hij reageerde vol blijdschap op de uitslag van de landelijke verkiezingen en deelde zijn verdere gedachten over de resultaten.

In het interview legt Smeets uit dat de spannende verkiezingsavond voor hen dit jaar geheel digitaal verliep. Er was vooral via whatsapp contact. Hoewel dat een beetje gek was, was de fractie uit Velsen alsnog enorm blij met de grote winst van de landelijke partij.

De fractievoorzitter van D66Velsen benadrukte dat de overwinning vooral bij de partij in de Tweede Kamer ligt en dat, hoewel de Velsense fractie daar heel blij mee is, dat nog niet veel zegt over de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. “Ik ben heel blij dat we in Velsen nu de tweede partij zijn in ieder geval,” aldus Smeets. “Wij doen lokaal heel erg ons best, en we gaan hopen dat we dat het volgend jaar ook in de resultaten gaan terugzien.”

Smeets uitte ondanks deze overwinning wel zijn zorgen over hoe klein de linkse aanhang is geworden in de landelijke verkiezingen. “Wij willen natuurlijk ook heel graag gelijke kansen voor iedereen. We hebben misschien een andere manier waarop we daar willen komen waardoor we wat meer een midden partij zijn. Maar ik had toch wel gehoopt dat het progressieve links ietsje groter zou zijn dan wat het nu is geworden.”

Interview