VIDEO – In het gemeentehuis Velsen kunnen dit jaar ook slechtzienden stemmen

VIDEO – In het gemeentehuis Velsen kunnen dit jaar ook slechtzienden stemmen
© RTV Seaport / Dennis Gouda

In Velsen kunnen dit jaar voor het eerst slechtzienden en blinden stemmen in het gemeentehuis van Velsen. Het hoofd Verkiezingen Niels van Huyssteden vertelt hier alles over in bijgaande video. Verder vertellen kiezers dat zij soms tot het laatste moment niet weten op wie zij stemmen en komen medewerkers van het stembureau aan het woord over het verloop van de verkiezingen.

In bijgaand geluidsfragment gaat Niels tijdens het live radioprogramma Home Alone in hoe het briefstemmen verloopt. Tot nu toe zijn 3300 briefstemmers geteld waarvan 105 echt ongeldig zijn. In Velsen zijn totaal 53 000 kiesgerechtigden. Verder vertelt hij hoe het tellen van de stemmen morgen in zijn werk gaat en waar de stembiljetten uiteindelijk naar toe worden gebracht.