Maak jij een opruim-ommetje op zaterdag 20 maart?

Maak jij een opruim-ommetje op zaterdag 20 maart?
© RTV Seaport / PR

Op zaterdag 20 maart is het de landelijke opschoondag. Hier doet Velsen met verschillende initiatieven en organisaties enthousiast aan mee. Het is dé dag om op pad te gaan en zwerfvuil op te ruimen. De gemeente motiveert daarom alle inwoners van Velsen om mee te doen. Want als je dan toch een ommetje maakt… waarom maak je er dan niet gelijk een opruim-ommetje van? Het enige wat je nodig hebt is een vuilniszak, een paar handschoenen en je goede humeur!

De Rotary Velsen steunt de Opschoonactie door inwoners bewust te maken van zwerfvuil. De Rotary legt tegels in de openbare ruimte tegels met de tekst ‘Hier begint de zee. Niets ingooien A.U.B.’ om mensen en kinderen bewust te maken dat als je zwerfvuil op straat gooit, het vaak via regenwater en de wind in zee belandt. Op 17 maart wordt de eerste tegel gelegd door Bram Diepstraten bij het Pieter Vermeulen Museum. Basisscholen kunnen zonder kosten een tegel aanvragen. Lees hier meer informatie over de tegel en de legging.

De gemeente Velsen helpt mensen met het leuker maken van zwerfvuil opruimen. Zo is er bijvoorbeeld een bingokaart beschikbaar. Daarop kun je een leuke uitdaging maken van het schoonmaken. De bingokaart is te downloaden op velsen.nl/opschoondag. Ook kun je een aantal prijzen winnen door een foto te delen met de hashtag #Velsenschoon. Dat kan via Facebook, Instagram, Twitter, of via whatsapp naar de gemeente Velsen (06 408 978 75).

Op de ommetje-app is het Velsense opschoon-ommetje aangemaakt. Download hier de Ommetje-app en vul deze code in om bij het #Velsenschoon-team te komen: ACWHG.

Zwerfvuil opruimen kan prima binnen de huidige coronamaatregelen. Houd anderhalve meter afstand en zorg ervoor dat je alleen gaat, met je eigen huishouden, of met één vriend of vriendin. Gebruik daarnaast een grijpstok of handschoenen om het zwerfvuil op te ruimen. Is het ergens te druk? Ga dan naar een andere plek. Blijf thuis als je klachten hebt.