AUDIO – Van een levendig Plein 1945 gaat het hart van wethouder Dinjens sneller kloppen

AUDIO – Van een levendig Plein 1945 gaat het hart van wethouder Dinjens sneller kloppen
art impression toegang IJmuiden

In het live radioprogramma Home Alone kwam wethouder Sebastiaan Dinjens uitgebreid aan het woord over de gebiedsvisie van Pont tot Park. Met deze visie van grofweg het gebied tussen het Pontplein en het Stadspark en de Heerenduinweg en de Kanaaldijk moet IJmuiden worden klaargestoomd voor de toekomst. Het gaat met name om vernieuwing van de huurwoningvoorraad, toevoeging van woningen, het concentreren van winkels tussen het Marktplein en Velserduinplein, het maken van een horecaplein van Plein 1945 en een verbeterde verkeersstructuur..

In bijgaand geluidsfragment gaat wethouder Dinjens in op de vraag hoe De Visie op Velsen 2050 zich verhoudt tot deze gebiedsvisie. ‘ We gaan praten met alle maatschappelijke actoren en starten de participatie. Dan pas komen de meer concrete plannen op tafel. Het project is het startschot van een lange reis maar mijn hart gaat sneller kloppen van een mooi levendig Plein 1945 met terrassen in de zon’ aldus Dinjens