AUDIO – Grote Velsen Quiz dit jaar online en gratis

AUDIO – Grote Velsen Quiz dit jaar online en gratis
©aangeleverd

De winnaar van de Grote IJmuiden Quiz 2020, Team Kaairidders, organiseert dit jaar een online editie waar iedereen gratis aan mee kan doen. Het wordt een quiz met vragen over alle woonkernen in de gemeente Velsen. Daarom is eenmalig gekozen voor de naam Grote Velsen Quiz. De quiz wordt op vrijdag 26 maart van 20.00 tot 21.30 uur live uitgezonden op de televisiezender van RTV Seaport.

Teamcaptain Dirk van Zonderen kwam aan het woord in het live radioprogramma Home Alone. In bijgaand geluidsfragment vertelt hij er alles over. ‘Het gaat ons er vooral om dat zoveel mogelijk Velsenaren in deze rare tijd een leuke avond hebben’, aldus Van Zonderen, die de quiz samen met Nel Luiken presenteert vanuit het .IJmuiden-kerkje. In zes rondes komen vragen voorbij die betrekking hebben op de geschiedenis en de actualiteit. Maar ook de populaire foto- en muziekronde komen aan bod. Daarnaast worden er vragen gesteld door bekende en minder bekende Velsenaren. In de pauze geeft singer-songwriter Thijs Huijbens een optreden met een lokaal tintje.

Aanmelden voor de Grote Velsen Quiz is niet nodig. Vanaf 22 maart staat alle informatie die je nodig hebt op velsen.nl/quiz. Je kunt de quiz alleen, met je gezin of met een (digitaal) team spelen. Denk wel alvast na over een originele teamnaam. RTV Seaport is te vinden op Ziggo kanaal 37, KPN kanaal 1490