AUDIO – Dick Burger heeft groene ambities voor TATA Steel en IJmond regio

AUDIO – Dick Burger heeft groene ambities voor TATA Steel en IJmond regio
© RTV Seaport/ Ron Pichel

In het radioprogramma Home Alone van dinsdag 16 februari deed Dick Burger, directeur van BUKO, verslag van het bezoek dat de Commissaris van de Koning aan de gemeente Beverwijk bracht. Burger beschrijft in bijgaand geluidsfragment wat Tata Steel voor deze regio betekent en vraagt zich af waar de financiële steun van de regering voor het vergroenen van deze regio.

Het terrein van Tata Steel is 800 hectare groot en daar alleen al liggen volgens Dick Burger verschillende mogelijkheden. “Je kunt met veel meer doen dan alleen maar staal maken.” Hij denkt daarbij aan wind energie, batterijenfabrieken of een waterstof fabriek. Naar zijn visie kan met een investering van twee of drie miljard euro de mogelijkheid worden geboden om voor honderd jaar schoon en veilig te wonen en te werken in Velsen.”Ik geloof daar heilig in,” aldus Burger. Verder wordt in deze regio goed samengewerkt tussen bedrijfsleven, overheid en opleidingen. Dat geeft kansen voor de toekomst.

In bijgaand geluidsfragment spreekt Burger over zijn visie wat betreft TATA Steel en vergroening van de staalindustrie. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone. Dit live radioprogramma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender.