Schrijf een verhaal of maak een tekening over het Coronajaar

Schrijf een verhaal of maak een tekening over het Coronajaar
©Stichting Welzijn

Daniella van Delft van de Stichting Welzijn riep in het Radioprogramma Home Alone van RTV Seaport scholieren op om hun ervaringen tijdens het afgelopen Coronajaar op papier te zetten of er een tekening over te maken. “Het moet voor veel kinderen een vreemd jaar geweest zijn. Op zondagavond horen dat je maandag niet meer naar school mag.  Thuis online onderwijs volgen en je vriendjes en vriendinnetjes niet meer zien”. Aldus Van Delft.

Daarom worden leerlingen van Velsense basisscholen en voortgezet onderwijs uitgenodigd om aan deze actie deel te nemen en hun ervaringen in te sturen. Bijzondere verhalen worden in de IJmuider Courant of op de website van de krant geplaatst. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en bij voldoende deelname worden de verhalen en tekeningen gebundeld in een boekje. Als dat het financieel haalbaar is krijgen alle kinderen die meedoen het boekje.  Mail het verhaal van maximaal 600 woorden of tekening vóór 1 mei naar debrulboei@welzijnvelsen.nl

Verder vroeg van Delft tijdens Home Alone, namens een collega van de Peuterspeelzaal, aandacht voor het volgende: een gevlucht Oeigoers gezin, dat alles in China heeft achterlaten, wil zo graag ook een opa en een oma voor de kinderen. Mocht hiervoor interesse zijn dan kan men contact opnemen met Van Delft via haar email: vandelft@welzijnvelsen.nl