VIDEO – Crowdfunding brengt duizenden euro’s op voor Lunchroom Bart IJmuiden

VIDEO – Crowdfunding brengt duizenden euro’s op voor Lunchroom Bart IJmuiden
© RTV Seaport

Lunchroom Bart in IJmuiden is één van de vele horecazaken die het zwaar heeft. Eigenaar Bart Panis heeft een lening af moeten sluiten, zijn huis verkocht en het geld in de zaak gestoken. Als het op deze wijze door gaat, moet de zaak dicht. Begin deze week kwam de lunchroom onder de aandacht doordat een politieke partij het verhaal met een video had uitgelicht. Als reactie daarop werd een crowdfunding opgericht die inmiddels al bijna 10 duizend euro heeft opgehaald.

Het verhaal raakte vele Velsenaren, waaronder Vonne van der Zwet Slotemaker. Zij wilde wat doen. “Er zijn meerdere zaken die er onder lijden, maar ik heb nog nooit zo’n verhaal gehoord dat iemand zijn huis én pensioen zal kwijtraken.” Vonne hoopte Bart al te helpen met een paar honderd euro. Het resultaat van de crowdfunding heeft haar echter helemaal verrast. “Ik had dit nooit verwacht.”

“Het is echt een liefdadigheidskwestie geweest, want we kenden die dame verder helemaal niet,” aldus Tom Panis. Tom is zoon van de eigenaar Bart en doet de administratie voor het bedrijf. “Dit geld gaat ons enorm helpen.”

De crowdfunding is te vinden via: https://getfunded.nl/campagne/14743-lunchroom-bart