Santpoortse Dobber pakt brons op NK Indoor Atletiek

Santpoortse Dobber pakt brons op NK Indoor Atletiek
Archieffoto Jochem Dobber Foto © Atletiekunie

Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid heeft zondag 21 februari 2021 de bronzen medaille verovert op het Nederlands Kampioenschap Indoor Atletiek. De atleet van atletiekvereniging Suomi snelde in een razend spannende finale naar de derde plaats in een nieuw persoonlijk record van 46,51 seconden.

Verder won Liemarvin Bonevacia het kampioenschap in een geweldige tijd van 45,99 seconden, waarmee hij het Nederlands Indoorrecord op zijn naam zette. Tony van Diepen wist het zilver te bemachtigen met een tijd van 46,17 seconden.

Met deze topprestaties behoren de Nederlandse atleten inmiddels bij de top acht van Europa. Dit belooft wat voor het EK Indoor begin maart in Polen, waar zij niet alleen individueel uitkomen op de 400 meter, maar ook allen zijn uitgenodigd als snelste 4 x 400 meter estafette team.