AUDIO – Wethouder Verwoort niet eens met keuzes kabinet: “terrassen en winkels zo snel mogelijk open!”

AUDIO – Wethouder Verwoort niet eens met keuzes kabinet: “terrassen en winkels zo snel mogelijk open!”
© RTV Seaport / PR

Wethouder Jeroen Verwoort van Gemeente Velsen  is het niet eens met de keuzes die het kabinet maakt bij het versoepelen van de Corona-maatregelen. “Als je ziet dat er nu experimenten zijn om met meer mensen naar  Guido Weijers te gaan en om weer betaald voetbal met publiek te doen, dan heb je de prioriteiten verkeerd liggen. Je moet versoepelen waar de pijn het grootst is en dat is bij de horeca en detailhandel!” Bij Verwoort slaat de frustratie nu echt toe. “De rek is eruit. Niet alleen bij de ondernemers, maar ook bij ons in de samenleving!”

Volgens Verwoort zijn de detailhandel en de horeca niet alleen de motor van de economie maar zorgen zij ook voor levendige steden en dorpen. Er gaat geen dag voorbij of Verwoort spreekt wel een aantal ondernemers. Kleine ondernemers die gedwongen hun huis moeten verkopen om hun bedrijf of winkel open te houden.

“Natuurlijk slaat de frustratie bij de ondernemers toe als zij hun winkel moeten dicht houden en zien dat er vervolgens honderden mensen, weliswaar op anderhalve meter afstand, in een park lopen.”

De wethouder heeft heel veel liefde voor de Schouwburg en Telstar maar als hij moet kiezen:  “zorg er dan voor dat de winkelcentra weer levendig worden”. Hij heeft het idee dat je de mensen blijer maakt met een terrasje pakken en de winkels open dan naar het theater of voetbalwedstrijd gaan.

De wethouders van economische zaken van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen hebben een brandbrief naar minister Bas van ’t Wout gestuurd waarin zij aandacht en steun vragen voor de ondernemers in de IJmond. In bijgaand geluidsfragment licht de Velsense wethouder Jeroen Verwoort de inhoud van de brief toe. Hij eindigt met de ondernemers hulp aan te bieden in vorm van het contact opnemen met ondernemersloket. De wethouder staat klaar om een helpende hand uit te steken.

In bijgaand geluidsfragment spreekt Verwoort over zijn standpunt. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone. Dit live radioprogramma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender 107.8 FM of rtvseaport.nl/live-radio.