VIDEO – Sportsupport Velsen houdt kinderen in beweging tijdens vakantie

VIDEO – Sportsupport Velsen houdt kinderen in beweging tijdens vakantie
© RTV Seaport

Stichting Sportsupport organiseert op regelmatige basis sport- en spelactiviteiten voor jongeren. In de voorjaarsvakantie zijn er verschillende dingen te doen. Op dinsdag 23 februari konden jongeren tussen de 13 en 17 jaar oud mee doen met de Winter Games. Uniek hierbij was het spel Archery Tag wat gespeeld kon worden.

De Winter Games is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation, de Krajicek Foundation en Social Werk Nederland. Het doel van de Winter Games is om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren in beweging te brengen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom vind Stichting Sportsupport Velsen het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere wintermaanden door kunnen komen.

 “We merken dat de mentale gezondheid van jongeren steeds meer achteruit gaat. Vanuit middelbare scholen krijgen we daarom ook steeds meer vragen of er iets georganiseerd kan worden waardoor ze buiten schooltijd om toch lekker kunnen gaan bewegen, “ aldus Jerry van Akkeren, buurtsport coach Velsen.

Sportsupport Velsen organiseert in samenwerking met het sportloket Velsen tijdens de voorjaarsvakantie nog verschillende activiteiten. Zo is er morgen nog ruimte bij de Sportinstuif in IJmuiden. Kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8 kunnen nog mee doen. Ook is er deze vakantie een speciale speurtocht uitgezet die nog de hele week gelopen kan worden. Meer informatie over de activiteiten kun je vinden op sportpasvelsen.nl