Telstar geeft in slotfase overwinning uit handen tegen FC Eindhoven

Telstar geeft in slotfase overwinning uit handen tegen FC Eindhoven
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Telstar heeft vrijdagavond in de eerste divisie met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. De ploeg van Andries Jonker kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Glynor Plet. Ver in de blessuretijd van de tweede helft sloeg het noodlot alsnog toe en maakte FC Eindhoven in extremis de gelijkmaker. 

Bij Telstar maakt Farouq Limouri, die sinds de winterstop wordt gehuurd van Sparta, als jongste speler ooit zijn debuut voor de Witte Leeuwen. Door het inpassen van Limouri experimenteerde Telstar-trainer Andries Jonker opnieuw met Ilias Bronkhorst in de spits naast Glynor Plet. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor de bezoekers uit Eindhoven. Jort van de Sande was na een kwartier spelen akelig dichtbij de openingstreffer, maar de kopbal van de middenvelder uit een hoekschop ging op de paal. 

Plet breekt de ban

Volledig tegen de verhouding in zou Telstar in de 22e minuut op voorsprong komen. Wie anders dan Plet was opnieuw de gevierde man bij de thuisploeg. De aanvaller ontving een diepe bal van Rashaan Fernandes en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied genadeloos raak in de korte hoek. Het was alweer de veertiende competitietreffer van de 34-jarige Plet dit seizoen. Na de 1-0 draaide het beeld van de wedstrijd en was het vooral Telstar wat de klok sloeg. Tot grote mogelijkheden leidde het overwicht echter niet en dus ging de ploeg van trainer Andries Jonker met een minimale voorsprong de rust in.

Na de thee gebeurde er angstvallig weinig en de wedstrijd leek daarom dan ook spreekwoordelijk dood te gaan bloeden. Pas in de 75e minuut was er eindelijk weer eens een mogelijkheid te bespeuren voor een van beide ploegen. Een inzet van Fernandes werd geblokt op de doellijn. 

Laatste wanhoopspoging

FC Eindhoven zette in het laatste kwartier een slotoffensief in. Er leek weinig aan de hand voor Telstar, maar in de vierde minuut van de blessuretijd sloeg alsnog het noodlot toe. Een laatste wanhoopspoging van FC Eindhoven belandde op het hoofd van de ingevallen Bart Biemans, die met een geplaatste kopbal doelman Jasper Schendelaar verschalkte: 1-1. Vlak na de gelijkmaker floot scheidsrechter Vos voor het einde van de wedstrijd.

Telstar schiet weinig op met het behaalde punt. De Velsenaren staan nog steeds negende op de ranglijst en hebben nu drie punten minder dan provinciegenoot FC Volendam, dat achtste staat. Telstar heeft bovendien twee wedstrijden meer gespeeld dan FC Volendam.

Tekst NHnieuws.nl