Dorpscomité Driehuis teleurgesteld over nieuw bouwplan Missiehuis

Dorpscomité Driehuis teleurgesteld over nieuw bouwplan Missiehuis
© Ton van Steijn

Afgelopen week heeft de gemeente Velsen een nieuw bouwplan gedeeld voor het Missiehuis in Driehuis. Ab Kraaijenveld, de voorzitter van het Wijkcomité Driehuis, is zeer teleurgesteld over het herziene bouwplan Missiehuis Park, dat er volgens hem nu heel anders uit ziet dan het oorspronkelijke plan. Hij benadrukt dat er eerder een mooi plan op tafel lag waar alle betrokken partijen tevreden mee waren.

Het positieve is dat de monumentale bomen aan de Noordkant gespaard blijven omdat de bouw van woningen op die plek niet doorgaat. Ook het appartementencomplex aan de zuidoostkant is geschrapt. Nu behelst het bouwplan rijen met geschakelde woningen en niet de zeven twee-onder-één kappers die in het oorspronkelijke plan stonden. Het dorpscomité vindt dat het dorpsaanzicht ernstig wordt geschaad. 

In bijgaand geluidsfragment  spreekt Ab Kraaijenveld zijn teleurstelling uit. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone van 16 februari. Dit live programma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender.