Havenfestival gaat opnieuw niet door

Havenfestival gaat opnieuw niet door
©Havenfestival/Machiel Kraaij

Havenfestival IJmuiden 2021 gaat voor de tweede keer niet door omdat het bestuur verwacht, dat op basis van de routekaart coronamaatregelen er voor 1 juli geen grote evenementen plaats kunnen vinden in Nederland. ‘Zelfs als het tegen die tijd mag wegen de kosten niet op tegen het aantal bezoekers dat we met inachtneming van de coronamaatregelen op de kade kunnen toelaten’, zegt voorzitter Jerry Notenboom. Het Havenfestival stond gepland op 19 en 20 juni 2021.


De coronamaatregelen kosten zoveel geld dat het bestuur in een vroeg stadium heeft besloten het festival een jaar door te schuiven. ‘Dat hebben we ook gedaan omdat het in coronatijd lastiger is sponsors aan ons te binden’, voegt Notenboom toe. De stichting komt niet in aanmerking voor het steunpakket voor de evenementenbranche om alvast te kunnen starten met de voorbereidingen, want dit is alleen bedoeld voor (commerciële) festivals die na 1 juli worden georganiseerd.

‘We vinden het ontzettend jammer dat we net als vorig jaar met PreSail een streep door ons evenement hebben moeten zetten, maar helaas biedt de onzekerheid over het verloop van de coronapandemie te weinig houvast om aan de slag te gaan met de voorbereidingen. Wij vinden het daarom verstandiger direct na de zomer aan de slag te gaan met de voorbereiding van een fantastisch festival in 2022. Daar gaan we voor!’