IJmuiden krijgt ook een priklocatie

IJmuiden krijgt ook een priklocatie
© torstensimon

Tijdens het live radioprogramma Home Alone werd gebeld met de woordvoerder van de GGD Kennemerland Harm Groustra met de vraag of er vaccinatielocaties komen in de IJmond. Groustra bevestigde dit en legde uit hoe de planning er uit ziet.  Naast de locatie op Schiphol worden twee gecombineerde locaties ingericht voor testen en vaccineren. Eén locatie zal komen op de parkeerplaats bij de Bazaar in Beverwijk en één in Haarlem. Verder komen er drie ondersteunende locaties in IJmuiden, Uitgeest en Zandvoort.

In overleg met de gemeenten wordt nog onderzoek gedaan naar de exacte locaties. Naar verwachting zullen de locaties eind volgende maand of begin april operationeel zijn. Afhankelijk van de grootte is de verwachting dat per dag meer dan 400 mensen gevaccineerd kunnen worden.

In bijgaand geluidsfragment hoor je het gesprek met Harm Groustra over de priklocaties en de volgorde van te vaccineren groepen. Het fragment was onderdeel van radioprogramma Home Alone van 16 februari. Dit live programma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender.