Kunstgrasveld van chips zakken voor Johan Cruijff Court in Velsen-Noord

Kunstgrasveld van chips zakken voor Johan Cruijff Court in Velsen-Noord
Johan Cruijff Court IJmuiden

De Johan Cruyff Foundation heeft de gemeente Velsen benaderd om de voetbalkooi op het Stratingplantsoen om te toveren tot een Johan Cruyff Court met een als pilot aan te leggen kunstgrasveld van gerecyclede chips zakken (afval). Wethouder sport reageert over de afweging die de gemeente gemaakt heeft.

Bram Diepstraten, wethouder sport, werd in het live radioprogramma Home Alone bevraagd over de aanleg van het Johan Cruijff Court in Velsen-Noord. Voordat het college van burgemeester en wethouders akkoord ging, moest een afweging gemaakt worden. Het aan te leggen Cruyff Court wordt namelijk gesponsord door een chipsfabrikant en een frisdrankfabrikant. Bram Diepstraten vertelt in bijgaand geluidsfragment over de afwegingen die geleid hebben tot het besluit over de aanleg. Naar verwachting zal de opening van het Cruyff Court plaatsvinden in de eerste maand van het tweede kwartaal van 2021.

Luister hier naar het fragment, onderdeel van radioprogramma Home Alone. Dit live programma is elke dinsdag van 14:00 – 16:00 te volgen op de RTV Seaport radiozender.