Optreden Delta Singers zondag op RTV Seaport

Optreden Delta Singers zondag op RTV Seaport
© Ed van Steenkiste

Op zondag 14 februari zend RTV Seaport een speciaal optreden van de Delta Singers uit in het kader van Valentijnsdag. Dit optreden wordt vanaf 14:00 uitgezonden en is speciaal bedoeld voor alle ouderen die zin hebben in een gezellige meezing middag vanuit de huiskamer.

Deze uitzending vormt een alternatief op de ‘ZoMiPo’ (Zondag Middag Podium), een muzikale middag die Stichting Welzijn geregeld organiseerde. Daarbij werden er optredens met gezellige muziek en meezingers verzorgd in lokale buurthuizen. Deze ZoMiPo optredens zijn al bijna een jaar niet meer mogelijk geweest vanwege de coronamaatregelen. Dankzij deze samenwerking tussen RTV Seaport, Stichting Welzijn en de Delta Singers, wordt de ZoMiPo vanuit de huiskamer alsnog beschikbaar.

De opname is van het laatste optreden van de Deltasingers op 12 maart 2020 in De Moerberg IJmuiden. Het optreden biedt ruim twee uur boordevol heerlijke meezingers, oude vissersliedjes, en gezellige muziek. Het optreden is op zondag 14 februari vanaf 14:00 te zien op Ziggo kanaal 37 en KPN kanaal 1490.

De Delta Singers is een koor dat al vanaf 2006 actief is in Velsen. Ze omschrijven zichzelf als een enthousiast gemengd koor uit IJmuiden dat het levenslied een warm hart toedraagt. Het koor bestaat uit ruim 50 mensen.