Voedselbank Velsen start met welkomstpakket

Voedselbank Velsen start met welkomstpakket
©RTV Seaport/PR


De Voedselbank Velsen is 7 februari gestart met het aanbieden van een nieuw welkomstpakket. Het welkomstpakket is een pakket waarmee de diensten van de voedselbank tijdelijk uitgeprobeerd kunnen worden. Met zo’n welkkomstpakket wil de voedselbank de drempel verlagen voor mensen die behoefte hebben aan wat extra middelen.  

Voedselbank Velsen wil toegankelijk zijn voor iedereen die dat nodig heeft. Met een welkomstpakket moet de drempel verlaagd worden. Iedereen die niet genoeg geld overhoudt om voldoende eten te kunnen kopen, kan zich aanmelden voor een welkomstpakket. Dit pakket is voor een periode van vijf weken beschikbaar. Als er na die vijf weken nog steeds een regelmatige behoefte is aan een voedselpakket, worden de mensen na een gesprek met Socius Maatschappelijk Dienstverleners verder geholpen.

De voedselbank wil tijdens de tweede lockdown ook specifiek hulp bieden aan ZZP-ers die door de coronacrisis een groot deel van hun omzet verloren. Daar is het welkomstpakket een mooie eerste stap voor. Men kan zich doordeweeks aanmelden bij de Voedselbank Velsen via tel. nr: 085 – 876 87 79.