HVC zamelt tot 14 februari geen gft en oud papier in

HVC zamelt tot 14 februari geen gft en oud papier in

Tot en met zondag 14 februari wordt er geen gft en papier ingezameld door de HVC. Vanwege zware sneeuwval is het inzamelen hiervan niet mogelijk. Inzamelen van plastic en restafval vindt wel nog gedeeltelijk plaats op doorgaande wegen.

Vanwege de zware sneeuwval is het inzamelen van afval deze week niet mogelijk op een veilige manier. Dat laat het afvalverwerkingsbedrijf weten via hun website. Er zijn specifieke aanpassingen gemaakt per afvalgroep. Het inzamelen van GFT-afval en papier wordt deze week helemaal niet uitgevoerd. GFT-afval is namelijk vastgevroren in de afvalbak. 

Verder zal inzameling van plastic en restafval gedeeltelijk plaatsvinden voor verzamelcontainers en bakken aan huis. Er wordt in de inzameling gefocust op de doorgaande wegen die beter bereikbaar zijn. Het inzamelen in de wijken met smallere straten wordt niet uitgevoerd omdat het tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Alle actuele aanpassingen zijn hier te vinden op de website van de HVC.