Door sneeuwval extreme drukte verwacht in de duinen

Door sneeuwval extreme drukte verwacht in de duinen
©Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Voor het hele weekend wordt er sneeuw voorspeld. Het  Nationaal Park Zuid-Kennemerland verwacht daardoor extreme drukte onder andere in het duingebied. Om de natuur te beschermen en de veiligheid te waarborgen  worden bezoekers dringend opgeroepen om op de paden te blijven en elkaar ruimte te geven. In het Nationaal Park mag er alleen gesleed worden op de paden en de hiervoor aangegeven speelterreinen. Het is niet toegestaan van hellingen buiten de paden af te sleeën.

Bij de tien grote entrees van het Nationaal Park hangen spandoeken met daarop de boodschap: Blijf op de wegen en paden: Samen beschermen we onze mooie natuur!  

‘Sinds de coronacrisis is het aantal bezoekers van het Nationaal Park met 30% gestegen. Maar veel nieuwe bezoekers zijn zich er niet van bewust dat een Nationaal Park wordt betreden, waar duidelijke regels gelden om de natuur te beschermen. Ze gaan van de paden af, voetballen in gebieden waar dit niet is toegestaan, klimmen in bomen, sleeën van hellingen die hier niet voor bestemd zijn. Ook komen er bezoekers toch met een hond het gebied in terwijl deze daar niet welkom zijn’ vertelt Gwen Pellinkhof, woordvoerder van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Vanaf zaterdag 6 februari is parkeerplaats Koevlak in Overveen tot nader order in het weekend gesloten. Doordeweeks is de parkeerplaats wel open. Op de andere parkeerplaatsen wordt niet gestrooid en kunnen daarom glad zijn.

%d bloggers liken dit: