Gemeente bereidt zich voor op winterweer

Gemeente bereidt zich voor op winterweer
© Ton van Steijn

Er is koud weer op komst. Volgens weervoorspellingen start in Velsen zaterdagavond sneeuwval, die wordt gevolgd door een groot pak sneeuw op zondag, en vele koude temperaturen in de week daarna. Daarom maakt de gemeente Velsen zich op voor de koude winterse dagen. Strooiwagens en sneeuwschuivers worden klaargemaakt. Ook heeft de gemeente een interactieve strooiroutekaart beschikbaar gesteld.

De gemeente laat via Facebook weten druk bezig te zijn met de voorbereidingen voor het koude weer. Ze hebben een strooiroutekaart gedeeld. Deze is te zien via deze link.

De gemeente doet daarnaast een oproep aan iedereen om een steentje bij te dragen aan de veiligheid. Zo wordt er gevraagd of iedereen de stoep sneeuwvrij wil maken, en daarbij buren te helpen die niet in de mogelijkheid zijn om dat zelf te doen. Tenslotte roept de gemeente mensen op om tijdens het wandelen uit te kijken met drukte in natuurgebieden of in het bos. Het advies geldt: “Keer bij drukte om en vermijd drukte”.