Geen schaatsbaan in Santpoort-Noord

Geen schaatsbaan in Santpoort-Noord
© Ton van Steijn

De organisatie van de schaatsbaan in Santpoort-Noord heeft laten weten dat er ondanks de voorspelde vorst aankomende week geen schaatsbaan opgebouwd gaat worden. De organisatie is samen met de gemeente op de conclusie gekomen dat het niet verstandig en haalbaar is op het schaatsbaantje aan te leggen.

Op vrijdagmiddag plaatste de organisatie van de schaatsbaan de aankondiging op hun Facebook pagina. Zowel het beheer van de ijsbaan als de handhaving van de gemeente zou niet genoeg capaciteit hebben om de verwachte drukte op een veilige manier te handhaven.

In de afgelopen jaren werd het schaatsbaantje tijdelijk opgebouwd op het kermisterrein aan de Hoofdstraat in Santpoort-Noord. De schaatsbaan kon enkel opgebouwd worden in periodes van ernstige vorst. De laatste keer dat er volop geschaatst kon worden was in 2018.